Jeg elsker hønsekødssalat (dette er også min anden opskrift på en, og du kan finde opskriften på min anden Hønsekødssalat lige her!)
Det hører uden tvivl til på mit påskebord, og denne er en mere frisk forårsudgave med sprøde asparges, en lækker sennepscreme og italiensk pancetta.
Det tager ikke lang tid at lave den, og du kan snildt gange opskriften op, hvis du får flere gæster, eller bare som mig, elsker en god hønsekødssalat og gerne vil have til flere dage.
Kan du ikke få fat i pancetta, kan du snildt erstatte med bacontern – i er for sig, kommer begge delen jo fra en gris. Ud over dette, har jeg brugt udbenet kyllingoverlår til min opskrift, men er du mere til brystet, kan du snildt bruge det.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Drys kyllingen med salt og peber. Steg den på skindsiden, på en tør pande, til skindet er gyldent og vend det om, og steg det færdigt. Hold det godt saftigt. Lad det køle af.
Steg pancettaen sprød. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle og køle af.
Skær rødløget i små tern, snit purløgene helt fint og bland det sammen med mayonnaise, creme fraiche, sennep, tabasco, worchestersauce samt salt og peber. smag det til.
Rens aspargesene og fjern den tørre bund (typisk der hvor roden er lilla og hvid). Skær aspargesene i skrå snit, ca. 2-3 cm. stk.
Bland den afkølede pancetta og aspargesene ned i cremen.
Skær den afkølede kylling i mindre tern og kom det ned i skålen med cremen.
Rør det hele godt sammen, og stil det på køl til det skal serveres. Server det med et lækkert surdejsbrød eller et saftigt rugbrød.
Lækkert 😋
Er asparges bare rå? (Er det for sprødheden?)
Hej Pernille,
Tak, og ja, det er de – og det giver præcis en god sprødhed, som du siger 🙂
God påske til dig.