Kategori: Aftensmad

Køkken: Asiatisk

Jeg må nok indrømme, at selvom jeg gerne vil lave lækker pho fra bunden, har jeg ikke ligefrem overskud til at stå og koge på det.. i hvert fald ikke i denne omgang!

Så her får du min lynhurtige udgave af pho, som du kan smække sammen på under en time! og jeg lover – den er god, smagfuld og glæder alle ved bordet.

Hvis du ikke har mulighed for at få fingerene i pho-instant, kan du bruge en oksefond eller hønsefond i stedet og lade den koge lidt længere på krydderierne.

forberedelse 20 min / tilberedning 30 min / i alt 50 min
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Rør farsen til kødbollerne sammen af svinekød, æg, rismel, fivespice og salt. Form dem til kødboller – ca. 10-12 stykker.

Kom 1,5 liter vand i en gryde – sæt det over et blus og kog det op.

Pil et løg og tre hvidløg. skær dem i grove stykker.

Tilsæt pho-paste, hvidløg, løg, kanel, peber, stjerneanis, korianderfrø, brun farin og fishsauce til vandet og lad det simre i 15-20 minutter.

Fjerne urenheder (skum) fra suppen, samt kanelstang, stjerneanis og peberkorn fra suppen.

Nu skal du koge kødbollerne i suppefonden. Fonden skal være lige under kogepunktet. Tilsæt kødbollerne og lad dem tilberede. Kødbollerne er færdige når de har ligget et minuts tid i overfladen. Tag dem op.

Kog nudlerne som anvist på pakken – skyl dem herefter i kold vand, det hindrer dem i at klistre rammen.

Skær et løg i tynde skiver, skyl koriander og mynte (du kan plukke og hakket det, hvis det er nemmere at spise) og halver kødbollerne.

Kom nudler og kødboller i en skål, kom suppen over og server med løg, bønnespirer og urter. Kom hoisinsauce og sriracha på, som det passer.

3 kommentarer til “Lynhurtig Pho med fivespice-kødboller, nudler og grønt

    1. Hej Anne,

      Det køber jeg i asiatiske supermarkeder 🙂 du kan bare spørge efter det derinde. Men ellers kan den også laves på grøntsagsfond.

      KH Nina

Skriv et svar