Kategori: Aftensmad

Køkken: Asiatisk

Sponsoreret samarbejder med Oh Oak Keramik.

Jeg havde faktisk slet ikke regnet med at den her suppe skulle blive så god som den blev – men det er altså en ny favorit herhjemme. Cremet, spicy og med smæk på smagen, vil den virkelig også blive et hit hos de, som elsker de asiatiske køkken. Og hey.. hvem er ikke til suppe med lækre og saftige dumplings i? Specialt, når suppen bliver serveret i verdens smukkeste keramik, så kan det kun blive godt!

Der er i hvert fald ikke noget herfra, der skal sige det imod, og derfor synes jeg også du skal kaste dig ud i det!

Jeg har brugt hakket kylling, men er du mere til svinekød, kan du godt erstatte det.

Har du ikke adgang til shiitake og østershatte, skifter du bare ud med champignoner, det rocker total konsistensen også.

Der er 40 dumplings i alt – spiser I ikke alle, kan de roligt fryses ned, eller er man flere kan man lave dobbelt op på suppen. NB: fryser du dine dumplings, skal du “skal”fryse dem – dvs. du kommer dem i fryseren imens de ikke rører ved hinanden, og kan derefter kommer dem i poser i fryseren. Med dette, undgår du at dine dumplings klistrer sammen når de tør op – og dermed få en stor klattet masse med mange huller i (tag det fra en der har prøvet det).

du kan se en video om at folde dumplings på min Instagram eller finde en video på youtube! Det visuelle gør virkelig noget, men når du har hang i det, så er det faktisk ret hyggeligt!

God fornøjelse!

forberedelse 1 time / tilberedning 10 minutter / i alt 1 time og 10 min
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Start med at tage dine wonton wrappers ud af fryseren, ca. 30-45 min til de er optøet.

Imens laver du fyldet: Rør kyllingefarsen sej med salt – tilsæt de resterende ingredienser og rør godt sammen.

Nu skal du folde dumplings! Tag en wrapper i hånden, kom en teske fyld på og giv kanterne lidt vand (pas på det ikke er smattet til i vand, ellers kan de ikke lukke)

Fold dumplingen på midten, så du står med en rektangel og tryk kanterne godt sammen. På den foldede langside giver du de to “spidser” lidt vand og lader dem mødes på midten (se evt. en youtube video med forskellige folde måder)

Sæt dine dumplings af på et skærebræt. (hvis du vil fryse dine dumplings, så se note foroven)

Rens svampene og skær dem evt. over på midten eller trevl dem. Sæt en gryde med vand, til at koge dumplings i, over

Sæt en gryde over med olie i. Når olien er varm tilsætte du den røde karrypaste og lader det simre let.

Kom svampene i, lad dem stege lidt og hæld en dåse kokosmælk på – fyld dåsen med vand og hæld over i suppen, to gange!

Tilsæt de resterende ingredienser til suppen og rør rundt. Lad det simre i 10 minutters tid.

Smid lidt salt i gryden med vand og lad dine dumplings koge i ca. 3-4 minutter. Rør lidt i dem i starten, så de ikke klistrer sammen eller klistrer til bunden.

Kom dumplings i suppen og server straks! Drys evt. med koriander.

2 kommentarer til “Rød karrysuppe med kyllinge-dumplings og svampe

  1. Jeg havde nogle dumplings i fryseren, og lavede suppen. Jeg undlod lige en spiseske rød karry paste, da jeg var bange for, at den blev for spicy. Den blev super god. Den vil jeg lave igen til resten af min dumpling-beholdning! 🙂

Skriv et svar til Kirstine Annuller svar