Kategori: Aftensmad, Frokost

Tykke, lækre Udon-nudler med klistret svinekød og en masse mynte, koriander og peanuts.. Lyder det ikke lækkert? Det synes jeg i hvert fald at det gør!

Jeg har ikke altid været glad for svinekød, men jeg fandt ud af, at det hele handler om tilberedning, og det er faktisk gået hen og blevet mit yndlingskød. Jeg spiste enormt meget af det i Vietnam, hvilket også har været med til at inspirere denne ret. De er svært glade for det skønne kød, og den her giver virkelig et touch af mit elskede Vietnam.

Hvis du ikke er så glad for svinekød, kan du snildt skifte det ud med kylling eller sågar tofu, hvis du gerne vil holde den vegetarisk. Men jeg synes virkelig du skal prøve den originale her, fordi det smager altså bare himmelsk. Nudlerne kan også erstattes af risnudler eller ægnudler, men giv Udon et skud, de kan altså noget.

Chúc ngon miệng! (Velbekomme)

forberedelse 25 min / tilberedning 20 / i alt 25 min
Antal personer: 3

Fremgangsmåde

 • Bland soya, vand, sukker, fiskesauce, sesamolie og limesaft sammen med ½ dl risvineddike.
 • Kom det på en teflonpande (hvis du gerne vil undgå en alt for klistret pande), og opvarm det. Imens skører du nakkekoteletterne i små tern.
 • Når marianden i panden begynder at boble let, kommer du kødet ned i marianden og lader det boble og koge ind til det klistrer om kødet.
 • Sæt vand over til at koge nudlerne i og salt det godt.
 • Flæk agurken på langs og del hver side i tre. Skær den i tern og læg den i en skål med 1 dl risvineddike og sesam.
 • Læg nudlerne i vand – stille og roligt vil de skille sige fra hinanden. Når de ikke klistrer sammen længere, dræner du dem og blander det med 2 spsk. fiskesauce.
 • Læg nudlerne på et fad, kom det karamelliserede gris ovenpå, kom agurkerne på og pynt med plukket koriander, mynte og hakkede peanuts.

4 kommentarer til “Nudler med Sticky Pork

 1. Hands-down min yndlings “jeg vil have en nem aftensmad”-ret! Jeg har lavet den så mange gange og den er god hver gang! Gigantisk anbefaling herfra 👌🏼

  1. Hej frederikke,

   øv, det var træls. Bruger du alt vand og sukker? lad det stå imens det bobler og koger ind og giv det tid nok. Det burde gerne lykkes for dig så.

Skriv et svar